Profesyonel Hizmetler

İş Değerleme Projeleri

Belirli bir pozisyonun, rolün, iş büyüklüğünün kıyas edilmesine iş değerleme denir. İş değerleme sonunda, kurum içerisinde, bir pozisyonun maaş aralığının ne olması gerektiğini, hangi ilgili pozisyonların ödemesi gerektiğini ve belirli bir iş için hangi faydaların uygun olduğunu belirlemek için dahili ve harici verilerin kullanılmasını içerir. Şirket içerisindeki pozisyonlarınızın iş değerlemesi yaparak, pozisyonlarınızın büyüklüğünü belirleyebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Stratejik İşgücü Planlama & Norm Kadro Analizleri

Stratejik işgücü planlaması, şirketlerin giderek daha rekabetçi hale gelen bir pazarda küreselleşme hedeflerine ulaşmak için kullanabilecekleri en güçlü araçlardan biridir. Stratejik bir planlama, işgücü ve yetenek yönetimi arasındaki itici birincil güç ile bağlantılıdır, güçlü bir insan sermayesi yönetim ekibinin hedeflerine gitmesinde en büyük desteklerden birisidir. Norm kadro belirlemesi ve iş gücü planlaması ile, hedeflenen vizyon doğrultusunda gereken yetkin çalışan kadrosunu belirleyebilirsiniz.

Organizasyon Yapısı Belirleme

Organizasyon yapısı, kurum içerisinde ki departmanların, bölümlerin hizalanmasını ve ilişkilendirilmesini sağlar. Maksimum performansa ulaşmakta, gereken hiyerarşiyi belirlemekte destek olur. Kurumun ihtiyacı ve çalışma şekline göre yapılandırılmış organizasyon yapısı, strateji ve hedeflerini gerçekleştirmedeki başarısını etkiler.

İşveren Markası Kimlik Belirleme, ÇalışanDeğer Önermesi Çalışması (EVP)

İşveren markası, şirketin itibarını ve popülerliğini tanımlamak için kullanılan, şirketin çalışanlarına verdiği değerleri tanımlayan bir terimdir. İşveren markası aynı zamanda, şirketin Çalışan Değer Önerisi’nin ve kültürünün aynasıdır. Kurum kültürü, bir şirketin çalışanlarının ve yönetiminin nasıl etkileşime girdiğini,  dışarıdaki ticari işlemleri nasıl ele aldığını belirleyen inanç ve davranışları ifade eder. Çoğu zaman, kurum kültürü çalışan profilleri ve liderlik ekiplerinin ortaya koydukları ile organik olarak değişir ve gelişir.

 

Çalışan Değer Önerisi (EVP), çalışanların işyerindeki performansları karşılığında elde ettikleri ödül ve faydaların dengesidir. Kuruluşlar genellikle işveren markası ve deneyim yönetimi için EVP geliştirir. EVP, potansiyel iş adaylarının kurumu seçmekteki mıktanısıdır. Yeteneğin çekilmesi, katılımı, elde tutulması ve motivasyonun sağlanması için, kurgulanmış ve birbirine entegre olmuş şekilde yapılandırılan, kurum kültürü, işveren markası ve işleyen EVP en önemli araçlardandır.

Organizasyon Yetkinlik Belirleme & Kariyer Haritaları

Organizasyonel yetkinlikler, kurumun hedefleri doğrultusunda rekabet edebilmesi ve çalışanını bu yetkinlik doğrultusunda geliştirmesi için gereklidir. Yetkinlikler, organizasyonun başarılı performansına yol açan beklenen davranış, beceri ve tutumların bir envanterini sağlar. Yetkinliklerle tanımlandırılmış pozisyonlar ve beraberinde oluşturulan kariyer haritaları, çalışanın kariyerin kurum içerisinde nerede olduğunu, yatayda ve dikeyde nereye gidebileceği gösteren, hedeflediği kariyer planına ulaşmak için hangi adımları izlemesi gerektiğini gösteren plandır.

Yedekleme, 9Box, Potansiyel Değerlendirme Çalışmaları

9Box(9Kutu) ölçümleme sistemi, temelinde bir çalışanın kuruluşa mevcut ve potansiyel katkı düzeyini değerlendiren bireysel bir değerlendirme aracıdır. Dikey sütunları büyüme potansiyelini gösterir, yatay satırlar ise çalışanın şu anda performans beklentilerinin altında olup olmadığını, performans beklentilerini karşılayıp karşılamadığını gösterir. İkisinin kesişimi, çalışanın mevcut durumunu ve gelişimin nerede gerekli olabileceğini belirler. 9Box ölçümlemeleri ışığında, kurum içerisinde yedekleme planları yapabilir, potansiyel değerlendirmelerine göre kurum içi yetenek havuzu oluşturulur.